De opvolger van de dresscode: de transportcode

De opvolger van de dresscode: de transportcode

Graag deel ik dit ludieke artikel – geschreven door Jams Worthy. Lees het hele artikel via bovenstaande link.

De opvolger van de dresscode: de transportcode.

groene nagellak“Hoe laat begint dat feestje eigenlijk?” vraag ik, terwijl ik met de Jip-en-Jannekeborstel van mijn zoon door mijn baard ga.

“Uurtje of elf,” zegt mijn vrouw. Ze is haar teennagels donkergroen aan het lakken.

“Zo laat?”

“Doe niet alsof je honderd bent.”

“Prima, maar dan moeten de mensen die dat feestje geven ook niet doen alsof we 22 zijn.”

“Heb je geen zin in dat feestje?”

“Ik heb nergens zin in. Dat weet je. Dit hier. Jij. Je nagels lakkend op de poef. Dit is mijn feestje.”

“We moeten gaan. Ze waren vorig jaar ook op ons feestje. Kijk jij nog even in de app waar het feestje is?”

Ik kijk in de app van het feestje.

-…….

De opvolger van de dresscode: de transportcode“Maar er is een dresscode. Bohemian chic. Ik begrijp dat niet. Je geeft een feestje en je wilt dat ik kom, maar dat ik kom is niet genoeg. Nee, je wilt ook nog gaan bepalen wat ik draag. Een van de weinige leuke dingen aan ouder worden is dat niemand zich meer met je kledingstijl kan bemoeien. De volgende stap is dat de feestjesgever bepaalt met wat voor vervoersmiddel je naar het feestje komt. Transportcode: een lichtblauwe tandem. En dan komen we aan op een donkerblauwe tandem. Iedereen teleurgesteld.”

“Weet je nog die keer dat we op Ibiza waren? De kleren die je toen droeg, die moet je vanavond dragen.”

……
“Ik hou van je, maar geel is niet echt jouw kleur,” zegt mijn vrouw.

“En waarom is geel niet mijn kleur? Mag ik wel nog bananen eten in het openbaar?”

“Geel is een kleur die je moet kunnen dragen.”

……
“Sorry, de kleuren waren op.”