Opleiding kleurconsulent kledingcoach welke past bij je?

Opleiding kleurconsulent kledingcoach

  • welke past bij je?

Opleiding kleurconsulent kledingcoach welke past bij je? Al jaren wil je gaan doen wat je echt wilt – mensen helpen die het zelf moeilijk vinden om de juiste kleuren kleding te vinden! Je helpt van nature – je vindt het leuk om de te adviseren – de ‘helpende hand en voet’ te zijn om tot de goede kleur kledingaankoop te komen voor jezelf en die ander. Nu, de tijd is rijp is en jij ook! Je zet de eerste stappen voor jouw onderzoek:  opleiding kleurconsulent welke past bij je? Waar moet je opletten, wat zijn mogelijkheden, criteria?

Op internet ga je zoeken met behulp van een aantal ‘sleutelwoorden’ –  bv opleiding, cursus, kleurconsulent, kleurenconsulent, kledingcoach.

EN wat je dan vindt/ziet, daar word je blij van: wat een informatie – wat een keuze!

Echter als je gaat echt goed gaat lezen, dan zie je door het bos de bomen niet meer…….

 

Ruim 30 jaren geleden deed ik mijn eerste kleurenanalyse – kosten 185 gulden. Deze dame gaf het advies bij avondlicht. Bij het zoeken naar de juiste kleuren, aan de hand van mijn kleurenwaaier, raakte ik enigszins in paniek – de kleuren toonden bij daglicht anders!

Graag geef ik je een paar criteria waarop je kan letten/kiezen

Opleiding kleurconsulent kledingcoach Mogelijkheden, criteria.

  • Wat is je doel – is het geven van kleuradvies je hoofddoel of bijkomend. BV wil je je eigen (mode)zaak opzetten bv als personal shopper of vanuit je beroep schoonheidsspecialiste, kapster een goed kleuradvies make-up/haarkleur geven?
  • Heb je al een werkruimte (bv schoonheids-kappersalon, winkel) of ga je vanuit huis opstarten? Let op als je vanuit huis werkt – dan geniet een opgeruimde, lichte, rustige plek op het noorden de voorkeur.
  • Een basiscursus/opleiding kleurconsulent is minimaal gebaseerd op het 6- of 10 seizoenensysteem. Het systeem 4 seizoenen is echt te minimaal. Want: vind jij het een goede veronderstelling dat mensen slechts in 4 hoekjes in te delen zijn?
  • Kies voor een opleiding/cursus bij daglicht.
  • Een cursus van bv 4 ochtenden terwijl er niet zelfstandig thuis geoefend is, met eigen analysedoeken en modellen, kan niet gerekend worden tot een goede cursus kleurconsulent.
  • Check of je verplicht bent om jaarlijkse fee/bijdrage te moeten betalen. Zo ja waarvoor/waarom?
  • Kleurconsulent is een vrij beroep. Er is niet 1 opleidingsinstituut in Nederland dat erkend is door het Ministerie van Onderwijs. Met andere woorden elk diploma is een certificaat! Tot op heden is het beroep van kleurconsulent niet officieel gecertificeerd!
  •  Vraag naar de uitvoering van de werkmaterialen (analysedoeken, kleurenwaaiers, etc.). Zijn de stoffen van polyester of anderszins. Helaas moet worden geconstateerd dat de sommige werkmaterialen* na een paar keer gebruik niet meer in goede staat zijn of handig in het ‘dagelijks’ gebruik. (*rafelen, glimmen, zijn glad en vallen van de schouder af)
  • Kleurconsulent kledingcoach is parttime beroep. Na onderzoek in Engeland en Nederland, blijkt dat slechts een handjevol kleurconsulenten een modaal inkomen kunnen verdienen.

Bovenstaande korte opsomming geeft aan dat je niet over ‘een nacht ijs’ moet gaan.

EN vergeet niet te vragen naar referenties, CV van de opleider, etc.

 

  • Graag sta ik je te woord voor het geven van aanvullende informatie op jouw vragen.