Kleur en Geur event

Kleur en Geur event

Belofte maakt schuld…

Ik beloof je namelijk dat jij ongelofelijk veel plezier gaat beleven aan wat ik heb ontdekt en graag met jou wil delen!

Het learn & do event – Kleur en Geur

 • Kleur je leven met geuren van geluk 21 en 22 september – nieuwe data voorjaar 2024 volgen.

 

Lovely You

Het is nog niet zo lang geleden, dat ik zuchtend voor mijn overvolle kledingkast stond te piekeren wat ik aan zou moeten trekken. Voor dat belangrijke feestje, een speciale opdracht voor mijn werk, op bezoek bij een ernstig zieke… Dat getob maakte me niet alleen ongelukkig, maar ik had achteraf soms ook het idee dat mijn dag anders zou zijn verlopen, wanneer ik een betere keuze had gemaakt…

Gemiste kansen genoeg…. Herken je dat? Gelukkig ben je – net als ik –  lang de enige niet.

Wist je dat…

Uit onderzoek van marktonderzoeksbedrijf Multiscope blijkt dat 60% van de Nederlandse vrouwen niet echt tevreden is met haar eigen kledingstijl en blijven piekeren over wat hen staat? Ruim de helft maakt regelmatig gebruik van modeadvies. Ruim 12% van de vrouwen kijkt in tijdschriften voor modeadvies en op internet. 11% vraagt tips aan vriendinnen.

Zelfs als je wel modebewust bent en weet welke kledingstijl goed bij je past, voelt het soms toch niet oké wat je uiteindelijk aantrekt…

Wat is het probleem?

Voor mij persoonlijk was het best een schokkende ontdekking dat je uitstraling voor alles wordt bepaald wordt door de kleuren die je draagt. Pas daarna door de stijl van je kleding. De meeste vrouwen geloven dat het niet uitmaakt wat je draagt en welke kleur het heeft, zolang je jezelf er maar lekker in voelt… En een kwestie van verschil in smaak. Maar beide ideeën berusten op een misvatting en dat is nu juist het probleem…

Consequentie

Waarom levert die misvatting (onnodige) problemen op?

Kleur en Geur event

Kleuren én geuren: los van elkaar en in veelzeggende combinaties zijn ze ongetwijfeld de meest indrukwekkende geschenken, rechtstreeks uit de natuur. Omdat ze allebei onze emoties en onze lichamelijke reacties diepgaand beïnvloeden. Daar is uitvoerig onderzoek naar gedaan in de afgelopen decennia.

Op grond van ervaringen uit het verleden hebben we zo onze lievelingskleuren: complimenten gekregen bij het dragen van die ene kleur, dierbare herinneringen, good vibes.  En zo hebben we ook geleerd een hekel te hebben aan kleuren verbonden met negatieve ervaringen en situaties.

Maar wist je dat we precies hetzelfde doen met geuren? Dol op rozengeur? Misschien vanwege die ene onvergetelijke herinnering aan de eerste liefde van je leven. De geur van Eau de Cologne? Als ik die ruik zit ik weer als kleuter naast mijn oma die haar tas opendoet om mij een dropje te geven.

Ja, het is echt waar: zowel kleuren als geuren kunnen je maken, maar helaas ook (op)breken!

Positieve consequenties Kleur en Geur event

 • Energiek en geconcentreerd je werk kunnen doen
 • Communicatief, behulpzaam en bereikbaar voor anderen
 • Merken dat je gerespecteerd en gezien wordt en dat er naar je geluisterd wordt
 • Je stralend voelen en mooi
 • Ontspannen en ontvankelijk zijn voor nieuwe ideeën en impulsen

Negatieve consequenties:

 • Je ouder voelen dan je bent
 • Vermoeid opstaan en geen zin in je werk hebben
 • Onvoldoende respect krijgen
 • Niet weten waar je staat en wat je wilt bereiken
 • Teleurstelling in jezelf en je plannen
 • Er niet kunnen zijn voor anderen
 • Jezelf niet (meer ) serieus nemen
 • Jezelf verstoppen voor de wereld

Een heerlijke route naar meer succes en plezier en creativiteit

Wat jij waarschijnlijk nog niet wist, is dit:

Voor een evenwichtig functioneren van lichaam, ziel en geest hebben we niet alleen onze lievelingskleuren nodig, maar alle basiskleuren uit het kleurenspectrum.  Dat heeft Angela Wright ontdekt: een van de belangrijkste grondleggers van de moderne kleurenexpertise en kleurenpsychologie. Zij heeft meegewerkt aan tal van natuurwetenschappelijke onderzoeken die dat hebben bevestigd. Zij ontdekte ook bijzondere wetmatigheden in de natuur achter het waarom van kleuren en kleurcombinaties. Ik viel zowat van m’n stoel toen ik de overeenkomsten ontdekte met de wereld van de geuren en de geuren combinaties. De psychologische (uit)werking van zowel kleur als geur* beïnvloedt namelijk de hele dag door ons voelen, denken en doen.

Dit event wordt samen met Elise Lengkeek georganiseerd.

Hoe heeft zij deze kleur en geur route ontdekt?

Door haar studie van de kleurenpsychologie en opleiding tot aromatherapeut (werken met essentiële oliën op therapeutische basis)!  En zij popelt om deze ontdekkingen met jou te delen.

Ik kan je dit verzekeren: wanneer jij kleur- en geurbewust hebt leren kiezen, gaat er een heel nieuwe wereld voor je open! Een wereld die je verstelt doet staan over jezelf én anderen. Kleurbewust wil zeggen: met kennis van de kleurenpsychologie en de enorme invloed van kleuren op en om ons heen op hoe we ons voelen en gedragen. Geurbewust wil zeggen dat jij precies weet met welke specifieke geuren jij het verschil kunt maken voor jezelf en anderen. Nooit meer te hoeven aarzelen over wat jij moet aan trekken voor die ene gelegenheid? Of wanneer jij geconcentreerd en alert aan de slag moet. Of jezelf en anderen in een sfeer van comfortabele ontspanning te brengen met een uitgekiende geurenmix. (Als je wat dieper wilt spitten: klik op de bovenstaande links!)

En zo eenvoudig is het…

Ik ga jou helpen jouw eigen route te ontdekken naar meer plezier en creativiteit in je dagelijks bestaan, in je werk, en in je relaties.

Hoe?

Tijdens het learn en do event:  KLEUR JE LEVEN MET GEUREN VAN GELUK  verrassen wij je met prachtige verhalen. Je wordt getrakteerd op feiten over kleuren en geuren waar je oren van tuiten. Je zult verstelt staan over de uitwerking ervan voor jou persoonlijk. En meer nog: je gaat die opgedane kennis zelf ook ervaren en toepassen!

Waarom is dit event zo uniek?

Je maakt ’s morgens kennis met de geheimen en de kracht van de kleuren-en geurenpsychologie en de persoonlijke uitwerking daarvan op jouzelf. ‘s Middags ga je aan de slag met een persoonlijk update kleurenanalyse. Voor dat onderdeel sta ik kleurrijk bewust voor je klaar!

Een kleurenanalyse? Waarom zou ik?

Als je nog nooit een kleurenanalyse hebt gedaan: waarom zou je? Misschien omdat wetenschappelijk onderzoek dit heeft aangetoond: de kleuren die je draagt bepalen of je er (jaren) jonger of ouder uitziet dan je bent. Kleuren die bij jou passen, verdiepen je algehele uitstraling. Je huid toont zich op zijn mooist, je ogen stralen en donkere kringen vervagen. Daarentegen: kleuren die niet bij jou horen laten je ouder lijken of er vermoeid en afgetobd uitzien.

Hoe je daar achter komt? Door het simpelweg uit te proberen! En die kans bied ik je bij dezen…

Een kleurenanalyse? Heb ik al eens een gedaan! Niet nodig dus… Of toch wel?

De oudere methodes van kleurenanalyse zijn inmiddels achterhaald door de moderne updates.  Mijn kleurenanalyse tools  zijn zeer verfijnd en uitgebalanceerd tot wel 10 verschillende kleurentypes. Die sluiten veel preciezer aan op wie je nu bent (want ook jij verandert met de tijd), wat je nu nodig hebt en de inzichten die je met workshop hebt opgedaan.

Ik daag je uit: durf jezelf opnieuw uit te vinden

Hoe het jou lijkt om een nieuwe versie van jezelf te ontdekken? Wat hoop jij te bereiken met de inzet van nieuw ontdekte kleuren en geuren?

Yes, ik ben benieuwd! Ik wil meer informatie over

Het learn & do event – Kleur en Geur

 • Kleur je leven met geuren van geluk op -data najaar volgen –  2022

Ik kijk er enorm naar uit jou te verwennen met een heerlijke dag vol kleur en geur en wat ze voor jou persoonlijk in petto hebben.

Hopelijk tot dan!

En voor nu: veel liefs en een kleurrijke groet van Wilma

 

JA, IK MELD E AANinfo@kleurenkledingadvies.nl

 

 1. Voornaam, achternaam
 2. Leeftijd
 3. Email-adres
 4. Telefoonnummer
 5. Meld jij je individueel aan?