Duurzaam kleding kopen

duurzaam kleding kopen

Duurzaam Kleding kopen

Iedereen heeft wel kledingstukken in de kast die blijven hangen. Maar toch doe je ze niet weg, want ja, ze komen vást nog eens van pas. Maar waarom doen we dit?

Kleding kopen, nooit dragen, maar toch bewaren?

We negeren een belangrijke factor: duurzaam kleding kopen

De meest voorkomende reden waarom een kledingstuk nooit de kast verlaat, is goedbedoeld echter foutief nadacht tijdens de aankoop. Er was iets aan het item, maar er was ook iets dat niet helemaal naar je smaak: toch gekocht omdat het in de sale was.

Eigenlijk wordt informatie genegeerd die niet overeenkomt met wat we willen. BV een wollen trui die zo zacht is, dat je ‘m alleen al wilt hebben omdat-ie zo knuffelig is. Dat de trui niet binnen je persoonlijke STIJL valt, wuif je weg.

Fantasie kopen, niet de realiteit

Fantasie kopen, is niet duurzaam kleding kopen

De reden waarom winkelen leuk is, is omdat we dan vaak onze toekomstige ZELF visualiseren. Winkelen prikkelt onze fantasie. Als we overwegen bepaald item te kopen, stellen we ons voor hoe anderen op ons zullen reageren, hoe we ons zullen voelen als we het dragen.

Het probleem zit ‘m er echter in dat we tijdens het winkelen nog weleens een LEEFSTIJL visualiseren die niet bestaat. Een bekende: afgevallen->dat het dan prachtig staat. Of naar een glamorous gala zullen gaan of een tropische reis gaan maken. Tegen de tijd dat we beseffen dat die cruise&gale er niet gaan komen EN dat ook het figuur dat we voor ogen hadden niet realistisch is, kun je het item vaak niet meer retourneren.

Het item is simpelweg te mooi

Een andere reden waarom een kledingstuk in de kast belandt met de prijskaartjes er nog aan? Omdat we het gewoon te mooi vinden om te dragen. Klinkt gek, maar het is wel degelijk een ding. Soms bewaren mensen het item tot ze er eindelijk een waardige gelegenheid voor vinden. Maar ook onder dit mom kan een kledingstuk maanden, zelfs jaren stof lopen happen in een garderobe.

Wat te doen om duurzaam kleding te kopen?

Sta jij voor je kledingkast en merk je op dat je wel heel veel blouses, broeken, jurken, truien of schoenen hebt die je niet draagt? Laat ze dan niet nog verder stof happen. Maak een keuze hoe jij deze kleding een 2de leven kan geven: jouw kleding wordt duurzaam!

 

bron:elegance

#kleding #duurzaam #kopen #garderobe