Emotionele escape room kleuren

Emotionele escape room kleuren

Nood aan me-time? Zo creëer je thuis een emotionele escape room kleuren

Als we de voorbije jaren één ding leerden, dan is het wel dat ons mentale welzijn extra aandacht verdient. En dat laat zich zelfs voelen in ons interieur. Pinterest noemt de emotional escape room één van dé woontrends van 2022. Drie experts leggen uit hoe je thuis zo’n ruimte kan inrichten waarin je volledig tot rust komt. Emotionele escape room kleuren.

Hilde Francq, trendwatcher bij trendstudio Francq Colors: “Een emotionele escape room is een fysieke ruimte in huis waar je dagelijkse problemen, frustraties en emoties kan verwerken, en nog beter: ­vergeten. Kortom: het is een ruimte waar je fysiek en mentaal tot rust kan komen. Nu we almaar meer impulsen krijgen, zowel in het echte leven als in onze digitale contacten, wordt zo’n plek steeds relevanter.”
Steven Laureys, neuroloog, topdokter en auteur van het boek ‘Het no-nonsense meditatieboek’: “De term emotionele ­escape room kleuren mag dan momenteel wel heel trendy zijn, eigenlijk kennen we dat soort ruimtes al veel langer zonder ze expliciet zo te noemen. Ik denk hierbij aan het atelier dat ik in mijn eigen huis heb, of gewoon aan het hoekje in de woonkamer waar grootmoeder vroeger vaak zat te naaien. In principe zijn het plekken waar je volledig tot rust kan komen en waar je je veilig voelt.”
“Goed om daarbij in het achterhoofd te houden is dat zo’n emotionele escape room zeker geen aparte ruimte hoeft te zijn, want daar heeft natuurlijk niet iedereen plaats én budget voor. Het kan evengoed een escapehoekje in een bepaalde kamer zijn. En ook met nog kleinere ingrepen zorg je al voor een ontspannen sfeer. Denk bijvoorbeeld aan het branden van een kaarsje of het afspelen van een rustgevende playlist.”