“Haar’reis naar grijs

Waar was mijn authentieke kern in mijn uitstraling?

De juiste haarkleur was ook altijd lastig te vinden……
Eigenlijk wilde ik mijn eigen kleur. Maar hoe zag/ziet dat er eigenlijk uit?

‘haar’reis naar grijs

Journalist Wies Verbeek deed onderzoek naar ons beeld over grijs haar en maakte daar de documentaire “De reis naar grijs” over.

Ze interviewt hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman over het omarmen van je leeftijd en de invloed van beeldcultuur op onze identiteit. Blijkbaar hebben we grijs haar, maar willen we niet grijs zijn. Allemaal willen we beantwoorden aan het beeld dat de wereld van ons verwacht. Media en reclame tonen perfecte leeftijdsloze lichamen, met als gevolg dat we zelf nooit goed genoeg zijn. Wat betekent het om vrouw (van een zekere leeftijd) te zijn in deze tijd? Woertman’s uitspraak dat vrouwen gaan ‘schudden’ aan het woord ‘oud’ vond ik erg hoopvol.

Verbeek liet voor haar documentaire zes portretten maken van vrouwen met hun normale haarkleur. Ze photoshopte het haar van de geportretteerde vrouwen grijs en legde ze voor aan 500 mensen en vroeg naar de leeftijd en aantrekkelijkheid. Om te kijken hoe het grijze kleurtje effect op haar eigen aantrekkelijkheid had, schreef ze zich zelfs in op een datingsite met blond haar en met grijs haar. Benieuwd? Klik dan op het youtube filmpje “de reis naar grijs”.

Kleur jij je haar?

Iedere zoveel weken naar de kapper om je haarreis naar grijs weg te laten werken met chemicaliën?

  • Of durf je het aan om de natuur zijn beloop te laten en je grijze lokken te omarmen?

Steeds meer vrouwen gaan grijs. Grijs haar is al een tijdje in de mode, ook bij jonge vrouwen. Je kunt zelfs stellen dat het op dit moment ‘hot’ is. Tegelijkertijd wordt grijs haar ook geassocieerd met ‘oud’; er zijn nog veel vrouwen die er niet van overtuigd zijn dat een mooie grijze haardos een frisse en vrouwelijke uitstraling kan opleveren.

Het is een hele stap, dat geef ik toe, maar grijs haar heeft veel voordelen.

Voordelen van grijs haar

Je hebt bijvoorbeeld nooit meer zo’n lelijke grijze landingsbaan. Je hoeft niet meer om de vijf weken naar de kapper om een kapitaal uit te geven en je bent ook minder tijd kwijt aan de kappersbezoeken. Als je je haar zelf verft, heb je geen geknoei meer in je badkamer.

Bovendien zijn weinig vrouwen zich ervan bewust, dat er een disbalans kan ontstaan als je je haar blijft verven in een te donkere of warme kleur of in een kleur die niet bij je huidtint past.

Maar welke haarkleurtinten staat mij dan wel?”

Als je grijs wordt verlies je pigment uit je haar, en ook je huidtint verandert. Door te blijven verven kan je op deze manier er zelfs ouder uitzien, dan je bent. Geverfde haren kunnen als we ouder worden, steeds onnatuurlijker overkomen.

  • Wil jij er stralend uitzien met je grijze coupe?

Jouw natuurlijke grijze haar staat mooi en maakt je gezicht zachter, wel speelt goed kleding&make-up kleurgebruik een hele belangrijke rol.

Je bent van harte welkom voor het ontdekken welke kleurtinten bij je nieuwe eigen look mooi staat:

een kleuradvies (compact of uitgebreid)

bron kleurstijlstudio

 

Gorgeous grey: “het was een prachtige reis met hobbels te nemen aan de binnen- en buitenkant. Het voelde voor mij of alles op zijn plek viel. Hoe grijzer ik werd, hoe krachtiger en mooier ik mezelf voelde.”