Halslijn complimenteert jouw figuur

 

Halslijn complimenteert jouw figuur

“Als je kleding gaat kopen, gaat het om de pasvorm, niet om de maat.  Pasvorm is subjectief, het verschilt per persoon, leeftijd, cultuur, alles.

Déze halslijn complimenteert jouw figuur het meest:

  1. de V-hals complimenteert in principe ieder figuurtype. In alle gevallen lijkt deze halslijn je nek en gezicht langer te maken. Ook doet het je bovenlichaam smaller en ‘rechter’ lijken, wat bijvoorbeeld bij een ‘appelfiguur’ extra veel effect heeft.
  2. Een ronde halslijn zou vrouwen met een ‘rechthoekig’ figuur erg complimenteren. De halslijn laat borsten optisch ronder en groter lijken.
  3. Col: zijn jouw gezicht en nek redelijk lang en smal? Dan zou deze halslijn extra goed bij je passen, omdat een col deze optisch korter maakt. En je gezicht daarom een tikkeltje breder.
  4. Boothals: een stijlvolle halslijn. De horizontale lijn laat schouders en gezicht breder lijken, máár neemt daarom ook de aandacht ietwat weg van de heupen. Het zou het prachtige ‘peerfiguur’ extra complimenteren, waarbij men smalle schouders en bredere heupen heeft.
  5. Hartvormige halslijn. Het laat je gezicht en nek ietsje smaller ogen en geeft je borsten een optische ‘lift’. Uiteraard prachtig bij iedereen, maar vooral het ‘zandloperfiguur/X-figuur‘ en ‘appelfiguur’ hebben baat bij het optische effect.
  6. Asymmetrisch. Het optische effect is de illusie van een langere nek, laat de schouders een tikkeltje breder lijken en legt enigszins de nadruk op je boezem.
  7. De vierkante halslijn is vrouwelijk en powerful. Legt de nadruk op zowel decolleté als sleutelbeenderen. Het heeft een verlengend effect, en dat geldt voor vrijwel ieder figuurtype.

 

Bron: