Zwarte kleding in de zomer?

Zwarte kleding in de zomer?

Hoe draag je zwarte kleding in de zomer?

Zomerse kleding & zwart. Wanneer we modebewuste vrouwen vragen naar hun favoriete kleur, staat zwart met stip op nummer één! Niet in alleen in het herfst- en winterseizoen, ook in de zomer. Maar we weten dat zwart warmte aantrekt! Dus, wat is dan dé beste manier om zwart te dragen zonder dat het oncomfortabel aanvoelt?

  1. Lichtgewicht

Ga voor lichtgewicht en luchtige materialen. Een item in zwart linnen, katoen, zijde of chiffon voelt comfortabeler dan bijvoorbeeld zwarte denim.

  1. Toon een beetje huid

Zwarte kleding in de zomer? Ja hoor, maar je hele lichaam met zwarte kleding bedekken oogt zwaar. Draag zwart en show daarbij een beetje huid voor een luchtig geheel; dé manier om balans te creëren! Denk aan blote benen of shorts – vind de juiste balans tussen (een) kledingstuk(ken) en huid.

  1. Kleurcombinaties  

Combineer zwart met een vleugje kleur, felle tinten of met neutralen voor een chique combinatie.

  1. Speel met prints  

Zwarte kleding oogt minder zwaar wanneer je kiest voor kledingstukken met een print op een zwarte basis. De print maakt de look automatisch zachter, ongeacht de kleur van de print. 

  1. Cool wol  

Cool wol is dé perfecte stof om op warme dagen naar werk te dragen. Verrassend genoeg, houdt cool wol je warm tijdens koude seizoenen en werkt het verkoelend wanneer het warm is. Combineer deze stof met andere kledingstukken gemaakt van natuurlijke materialen – zoals katoen en linnen.

  1. Zwarte accessoires  

Ga voor een subtiele toevoeging van zwart met zwarte accessoires.

Zo is het zeker een mooie kleur en kleding combinatie: 

  • dus ja zwarte kleding in de zomer?!

Graag geef ik je persoonlijk advies hoe jij zwart kunt dragen: welkom!

Bron:PB