Kledingstijl

Kledingstijl (persoonlijke smaak)

Het lichaam verandert, stijl niet!

‘Acceptatie zorgt ervoor dat je onderscheid kunt maken tussen de dingen waar je wel invloed op hebt en de dingen waar je geen invloed op hebt. Acceptatie werkt bevrijdend. Als je hebt geaccepteerd dat je misschien niet het lichaam van je dromen –meer- hebt, kun je actief zijn in het ontdekken wat je schoonheid is!’ Candice Bergen (Amerikaanse actrice en een voormalig model)

 

Wat kom jij te weten over je kledingstijl?

  • je jezelf laat zien in jouw kledingstijl, vanzelf sprekend.
  • jij kunt spelen met lievelingskleuren in je kleding.
  • jouw stijlcombinaties draagt die vertellen: it’s you.
  • waarom je wel of niet accessoires/prints draagt.

 

Een eigen kledingstijl is niet iets wat je zomaar krijgt of hebt: het is ontwikkeling, een voortdurend proces,
zoals ook de mode/trends.

  • zoals jij, als vrouw mens.

Maar hoe bouw je een persoonlijke kledingstijl op?

Prijslijst

 

“Professioneel en op maat gesneden workshop waar je blijvend iets aan kunt hebben!”

“Wilma is een prettige persoonlijkheid, die op een betrokken en professionele wijze met je aan de slag gaat, en je daarbij alle ruimte geeft voor je persoonlijke invulling, zonder daarbij de confrontatie uit de weg te gaan.”

Hoe vind je de kledingstijl die bij je past?

Welke kledingstukken draag je wel, welke niet? De beste maatstaaf die er is: is kijken welke kledingstukken in je kast het meest gedragen worden. Hieraan kun je vaak al aflezen wat voor soort kleding bij je past. Zijn dit veel blouses, nette pantalons en blazers? Dan weet je eigenlijk al dat jouw stijl naar klassiek neigt. Kijk vooral ook welke kledingstukken veel blijven liggen, zo weet je ook wat je in de toekomst niet meer hoeft aan te schaffen. Natuurlijk is iedere stijl anders, maar je kunt wel de grote lijnen zien van jouw keuzes.

Waar voel jij je op je best in? Denk terug aan de momenten waarin jij je op en top jezelf voelde in een outfit. Ga voor jezelf na: wat had je aan? Dit zijn kledingstukken die bij jou passen, want je voelde je er fijn in. Als je je op je best voelt op een paar sportschoenen/sneakers en in een spijkerbroek met een basic (spijker)jasje/vest, dan is jouw stijl casual/sportief. Als jij je niet compleet voelt zonder een hip kledingstuk in je outfit, dan weet je dat jij hartstikke on trend bent.

Neutraal of opvallend? Zoek naar een patroon in de kleuren en prints die je draagt, het zegt namelijk een hoop over jou en je stijl. Als je veel bloemenprints en zachte tinten in je kast hebt, weet je eigenlijk al dat jouw stijl naar romantisch neigt en je het hierin moet zoeken. Als je eigenlijk nooit prints draagt, kun je ze – als je gaat shoppen – ook beter links laten liggen. Het is dan gewoon niet jouw ding.

 

Zoek, knip plaatjes die weergeven wie jij bent, waar je van houdt, wat jij mooi vindt. Kledingstukken die jou inspireren!

Ga gewoon dromen en laat alle beperkende gedachten los. Het mag een mix zijn van kleding, prints, accessoires en ander beeldmateriaal.

Neem een vel  papier en ga je de knipsels sorteren. Als het naar wens is, plak je de knipsels op: er ontstaat een ‘kledingstijl’ moodboard.

 

– al doende –

  • de vertaalslag naar jouw persoonlijke stijl.

Tijdens de workshop gaan we jouw plaatsjes analyseren, omschrijven wat je ziet, ervaart, voelt.

We gaan jouw gekozen creaties koppelen aan wie jij bent, wat je wilt uitstralen:

 

Resultaat

  • Houvast tijdens het shoppen: immers jij kent jouw persoonlijk stijl/identiteit, vanzelf sprekend.

‘Mode gaat, stijl blijft’’.

  • Dit betekent dat jouw stijl blijft hand in hand met de trend van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Stijl komt met de jaren en waarschijnlijk vraag je je altijd af waarom je tien jaar geleden nog niet wist over stijl wat je nu weet. Gelukkig is het nooit te laat een stijlvolle garderobe aan te leggen, waarmee je iedere keer goed voor de dag komt.

Je kleding is namelijk een afspiegeling van je persoonlijkheid: it’s YOU

Kledingstijl – in de media