Voorjaar zomer kleuren 2020

Voorjaar zomer kleuren 2020

Dit zijn de kleuren die door Pantone getipt worden als belangrijkste modekleuren voor het voorjaar zomer kleuren 2020. De voorliefde voor rood, steenrood, oranje en oker/donkergeel was deze winter ook al trendy en dat lijkt deze lente en zomer ook zo te blijven. Dit voorjaar zijn er wel meer blauwe en blauwgroene tinten te zien. Bekijk ook de belangrijkste mode trends van deze lente en zomer.

Het is een mix van felle, pastel en donkere kleuren.

1 Scarlet red

Scarlet red of scharlaken rood is een vrij felle rode kleur met een vleugje oranje. Vroeger werden stoffen scharlaken rood geverfd met het bloed van schildluizen. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Niet alleen kleding is rood, ook schoenen tassen en accessoires.

modekleur rood

foto: davecsmith/shutterstock, schoen van Givenchi, tas van Theodore, broek van Aliétte

2. Saffron

Saffron of saffraan geel, genoemd naar stampers van krokussen die gebruikt worden om rijst geel te kleuren. Geel en met name okergeel is ook deze winter al een populaire kleur en dat blijft zomer 2020 ook zo.

trendkleur saffraangeel

foto: davecsmith/shutterstock, tas van Bottega Veneta, jurk van Samsøe Samsøe

3. Classic blue

Classic blue of klassiek blauw is een kleur die niet al te donker blauw is. Het is lichter dan navy blue. Blauw is een goede basiskleur die makkelijk combineert met de meeste andere modekleuren van dit voorjaar en met wit.

klassiek blauw

Foto: Aleksandr Dyskin/shutterstock, jurk van Jacquemus, ketting van Beck Jewels, tas van M2Malletier

4. Biscay green

Biscay of aqua is een vrolijke zomerkleur tussen groen en blauw in. Genoemd naar de kleur van het water in de Golf van Biskaje. Een kleur die mooi samengaat met roze, wit en blauw.

biskaje groen of aqua

foto: davecsmith / Shutterstock.com, tas van Marni, top van Banjanan

5. Chive

Chive of de donkergroene kleur bieslook is niet speciaal een zomerkleur. Het is een vrij donkergroene kleur die veel weg heeft van donker legergroen. De kleur combineert bijvoorbeeld mooi met lichtgeel, roze of wit of lichtblauw.

mode kleur lente zomer 2020

Foto: Aleksandr Dyskin/shutterstock, tas van Valextra, blouse van Christopher Esber

6. Faded denim

Wie houdt er niet van de gebleekte of vervaagde kleur van denim. Het is een goede neutrale tint die met andere kleuren blauw te combineren is maar ook met rood, roze, geel, groen en oranje. Eigenlijk met alles.

gebleekt denim

Foto: Pierre Teyssot/shutterstock, jurk van Nanushka, schoenen van Tabitha Simmons

7. Orange peel

De oranje kleur van de sinaasappelschil is een vrolijke kleur voor de zomer. Deze oranje tint combineert mooi met zonlicht geel, blauwe tinten, beige en wit. Maar ook kaneelbruin staat hier mooi bij.

Oranje modekleur lente

Foto: Davecsmith/shutterstock, schoenen Rejina Pyo , top Jonathan Simkhai

8 Mosaic Blue

Mooie kleur blauw, lijkt op donker turquoise. Mooi te combineren met andere blauwtinten, met roze, paars en lichtgeel.

mozaiek blauw donker aqua

foto: Aleksandr Dyskin/shutterstock, jurk van Saloni, tas van by Far

9. Sunlight

Sunlight of zonlicht is natuurlijk een kleur die helemaal past bij de zomer. Het is een mooie zachte kleur geel. Het combineert met de meeste andere tinten uit dit rijtje.

zonlicht geel voorjaarstint

foto: Aleksandr Dyskin/shutterstock, tas van Hayward, rok van George Keburia

10. Coral pink

Net als het aqua blauwgroen is coral pink of koraalroze een echte zomerse kleur. Een beetje zalmrose. Een kleur die mooi combineert met beige, blauw, wit en zwart. Maar bijvoorbeeld ook met het cinnamon stick, kaneelbruin.

koraalroze
Voorjaar zomer kleuren 2020

Foto: davecsmith/shutterstock, tas van Valextra, blouse van Anna October

11. Cinnamon Stick

Cinnamon stick, de kleur van een kaneelstokje is een warme bruine kleur. De kleur is mooi te combineren met zonlicht geel en saffraan gee en, met koraal. Maar het staat ook mooi met mozaïek blauw en aqua. De bh-topjes zijn een belangrijke modetrend dit voorjaar.

kaneelbruin

foto: davecsmith/shutterstock, leren top van Jonathan Simkhai, tas van Hunting Season.

12. Grape compote

Een zachte niet te felle tint paars is de kleur van druiven compote. Een tint die goed samengaat met blauw, roze, wit, geel en aqua. Op de foto hieronder wordt het gecombineerd met kaneelbruin.

druiven compote paars
Voorjaar zomer kleuren 2020

foto: davecsmith/shutterstock, oorbellen van Bounkit, tuniek van Kye

Voorjaar zomer kleuren 2020

bron: Pantone