Is mode uit de mode?

 

Is mode uit de mode?

“Er zit wat mij betreft ook een positieve kant aan het klimmen der jaren. Iedereen met een beetje gevoel voor mode heeft intussen haar/zijn eigen stijl gevonden. Je weet inmiddels precies wat je mooi vindt, wat het beste staat, en – ook niet onbelangrijk – wat het lekkerste zit. Dat maakt het shoppen aanmerkelijk minder interessant. Want wat je eerst dolenthousiast uit het rek rukt, hang je even later toch terug. Eh, zo’n broek-rok had ik toch al?

  • is mode uit de mode?: graag deel ik bovenstaand artikel met je: ‘uit mijn hart gegrepen’!

 

De kledingindustrie stort jaarlijks 80 miljard items over ons uit

We dragen een kledingstuk gemiddeld 7 keer

Voorspelling groei modebranche: 0,0

 

Generatiedingetje

“Onze verminderde kooplust is een generatiedingetje”, stelt de 56-jarige Ann Demeulemeester-fan. Ai, komt dat even aan. Ja, we worden oud en daarmee ongetwijfeld verzadigder. Niet dat ik me voortaan in een verwassen joggingpak en tijdloze orthopedische stappers zal vertonen. Maar de drang naar telkens iets nieuws neemt af – vast ook omdat ik alles al een keer voorbij heb zien komen.

Bovendien draait de mallemolen der trends tegenwoordig razendsnel. Een paar jaar geleden maakte de broekrok een comeback; een door velen verafschuwd kledingstuk, waarvoor ik toch een zwak koester. Ik hou nu eenmaal van de jaren zeventig, waarin volgens de modecritici dit vlees-noch-vis-item hoogtij vierde. Dus deed ik mezelf er destijds toch maar een cadeau. Et voilà: komende winter is-ie wéér helemaal hot. Wie iets bewaart, die heeft wat.