Hoe je overkomt, ligt niet zozeer aan wat je draagt.

zeer aan wat je draagt

Hoe je overkomt, ligt niet zozeer aan wat je draagt.

wel wat je uitdraagt!

De afgelopen jaren hebben we in de mode talloze taboes doorbroken. Goud met zilver is hip, zwart met blauw is überstylish, witte schoenen mogen onder een zwarte broek. Al deze fashion regeltjes gingen op de schop. Maar met één fabeltje moeten we echt nog afrekenen: veel mensen hebben nog steeds het gevoel dat de mode leeftijdsgebonden is. En toch… je naar je leeftijd kleden is passé. ‘Maar wat moeten we dan wel aan? 

.

Tijdens de afgelopen Fashion Weeks zag ik regelmatig gerespecteerde modejournalisten van boven de zestig op sneakers en met vers gezette tatoeages voorbijkomen. Hun outfit was daar dan natuurlijk wel mee in harmonie.

Dus toch leeftijdsgebonden?

Opnieuw zeg ik ‘Nee’. Volgens mij halen veel mensen ‘je naar je leeftijd kleden’ en ‘je stijlvol kleden’ door elkaar. Je hele look moet in balans zijn en je outfit moet smaakvol zijn. Niet je leeftijd bepaalt wat je wel of niet kunt dragen. Het hangt van andere factoren af: je figuur, de gelegenheid, de proporties, de combinaties die je legt. Er zijn vrouwen van vijftig, zestig, die nog heel goed met een minirok of een jurk met hoge split wegkomen, vaak veel beter dan veel jonge meisjes die ik tegenwoordig op straat zie. Hoe je overkomt, ligt niet zozeer aan wat je draagt.

 

Ik zou graag wat meer kleur op straat zien

Om meer te durven. Om af en toe uit je comfort zone te komen. Want alleen dan doe je nieuwe ontdekkingen en bouw je je stijl verder uit. Juist omdat in deze tijd alles mag en we veel minder aan kledingcodes zijn gebonden dan voorheen, is het leuk om te experimenteren. Leg ook eens andere combinaties met de kleren die je al hebt. En kleur. Ik zou graag wat meer kleur op straat zien. Stijlicoon Nora Ephron zwoor bij total black outfits. In haar latere jaren liep ze altijd in het zwart en haar favoriete uitspraak was ‘Everything matches black, especially black‘, maar ik denk dat deze visie toch ook wel een beetje te maken heeft met het tijdsbeeld van toen, al kan het met zwart natuurlijk nooit fout gaan. Kleur is de afgelopen jaren heel populair geworden (ook voor mannen).

Nogmaals, of je daar wel of niet goed mee wegkomt, ligt niet aan je leeftijd, maar vooral aan de combinaties die je legt, aan de proporties, de gelegenheid. En aan je houding. Want dat laatste is heel belangrijk.

Hoe je overkomt, ligt niet zozeer aan wat je aan kleding draagt, maar aan wat je uitdraagt!

 

lees het gehele artikel